orvosi munka Anglia

Anglia orvosi állás

Anglia orvosi állás

A kötelező orvosi munkaruha az NHS-ben. Az az, bye-bye fehér köpeny ?!

2011. július 29. - Angliai orvosi állás

Forrás: http://kulfoldiorvosimunka.blogspot.com/ A külföldi orvosi munka-blog. 

 

Angliai orvosi ruhaviselet - a fehér köpeny - már a múlt.

 

 

       Hol vannak már a szép idők mikor a fehér köpenyesek, kemény, fehér, (menőbbek Schol típusú) klumpa papucsban mentek vizitelni. Az elmúlt jópár évben jelentősen megváltoztak az orvosi munkaruházat szabályai a UK-ben. Ezt mind kórházi asepsis és anti-sepsis okokból próbálják indokolni az angol kollegák.  Sokszor egy orvost nehéz megkülönböztetni egy látogatótól, persze a figyelmesebbek felfedezik a gondosan elrejtett csipogót és egy 3X5 cm névkártyát. Jogosan hangzik el nap mint nap a kérdés a betegek részéről: How are you?  Íme néhány példa a teljesség igénye nélkül.

 

Az NHS-ben a kötelező ruhaviselt orvosok számára a következő: Zárt lehetőleg alkalmi cipő, papucs és szandál viselete tilos. Férfiak részére ing, szövetnadrág övvel, nyakkendő, ha szeretne viselni csak is csokornyakkendő. Ingujj könyökig felhajtva  „bare below elbow”, folyamatosan addig amíg a kórházban tartózkodik. Óra, gyűrűk nem megengedettek, kivéve karikagyűrű.

 

 Hölgyek részére szoknya harisnyával, vagy nadrág, blúz vagy ing, a karon úgyszintén könyékig semmi sem lehet. Hosszú haj összefogva. Körömlakk, műköröm nem engedélyezett. Ez mind Infection control indokból történik. A you tube-on számtalan videót találhat a témában. A „dress code” betartását a kórház folyamatosan ellenőrzi.

 

Persze mondani se kell azért sokan visszasírják a fehérköpenyt, és az azzal járó privilégiumokat…..  

Amit az RMO (Resident medical Officer) munkáról sokan nem tudnak.

Forrás: http://kulfoldiorvosimunka.blogspot.com/  A Külföldi orvosi munka-blog.

 

" Az RMO munka kiváló lehetőség angliai munkatapasztalat szerzéséhez. Sok fiatal orvos választja ezt a közkedvelt munkát, ami magyarországi viszonylatban nem is fizet olyan rosszul. Amit viszont sokan nem tudnak:

Hátrányok:

 

1. RMO munkájuk nem számít a nyugdíj időbe, mivel a közvetítő cégek nem fizetnek utánuk pénzt a nyugdíjalapba.

 

2. Angliai szakképzési időbe RMO munka nem számolható be.

 

3. Sajnos magyar RMO-ink, nem tudják, hogy orvosi felelősség biztosításuk nincsen, így per esetén senki nem áll helyt helyettük. (ezt a közvetítő cégek elfelejtik hangsúlyozni).

 

4. Az RMO munka Angliai viszonylatban meglehetősen alulfizetett kb. 11-20 font per óra, ami még egy nővéri szintet sem ér el Angliában.

 

5. Szakmai előmenetel nulla.

 

6. Tetemes anyagi kiadással járó ingázás (repülőjegy)

 

 

Törjön ki az RMO munkából, dolgozzon az NHS-ben. Ha ön dolgozott RMO-ként, vagy éppen RMO, vállaljon munkát az NHS-ben. Magasabb fizetés (legalább duplabér), szakképzés, megbecsültség, szakmai előmenetel.

További információ: www.doctorsabroad.hu A locum specialista."

Külföldi orvosi állások világszerte.

 

 

 

A Doctors Abroad Kft. Magyarország egyik legnagyobb orvos és fogorvos munkaközvetítő és szaktanácsadó cég Jelenleg tíz országba közvetít magyar orvosokat, fogorvosokat.

 

 

 

 

 

Szolgáltatásai:

 

               külföldi állásaink

             angliai orvosi munkaválláshoz

              Orvosi karrier tervezés

             Angol szakmai CV, portfolió készítés

                orvosi munkaerõ és állás közvetítés

                Oxford University Press orvosi szakkönyvek

 

Cég profilja: 

 

Magyar orvosok (rezidensek orvosok, szakorvosjelöltek, szakorvosok és több szakvizsgával rendelkező orvosok) számára tanácsadás és angliai állásközvetítés professzionális színvonalon.

 

Szaktanácsadás és Consulting (A kezdettől a munkába állásig, munkakeresés optimalizálás, time menedzsment, karrier menedzsment).

Assistance szolgáltatás, nemzetközi munkaerő közvetítés 20 éve működő angliai orvosi- munkaerő közvetítő leányvállalt segítségével.

Mottó: Számunkra az ön angol orvosi karrierje a legfontosabb.

 

Tekintse meg honlapjukat: www.doctorsabroad.hu

 

 
 

Ausztráliai orvosi állások.

 

 

Dolgozzon orvosként Ausztráliában (Doctors Abroad Healthcare Consulting).

 

 

Ország ismertető:

Az ellentétek és az ellentmondások országa. A világ legnagyobb szigete, amelynek biológiája, tájai és népei teljesen egyediek. A napsütötte, ősi földrész olyan lenyűgöző látványosságokat kínál, mint a Nagy-korallzátony, a Zöld-sivatag, a gőzölgő esőerdő és a nyughatatlan tenger. Ezen a rendkívüli kontinensen tett felfedező utazás napjainkban is titkokat rejteget.

 

Az ausztrálok, vagyis az "aussie-k", nyitottak, barátságosak és őszinték. Kiegyensúlyozottan élnek és imádnak az újonnan jötteknek hazájukról beszélni. Az országban mindenhol biztos lehetsz a szívélyes fogadtatásban.

Ausztrália ővelkedik lenyűgöző vadállatokban és titokzatos tájakban. Ausztráliában sokféle látnivaló akad, kezdve a korábban említett Ayers-szikláktól egészen a csodás tropikus északi területekig. Bolyonghatsz a nemzeti parkok vadonjaiban, csatlakozhatsz a tájfutókhoz vagy a kempingezés híveihez, mindez nagyon népszerű Ausztráliában.

 

Az Ausztrál Államszövetség független része a Brit Nemzetközösségnek. Nemzeti ünnepüket, amelyet Ausztrália Napnak is neveznek, június 26-án tartják, ekkor emlékeznek meg az első brit telepesekről, akik 1778-ban érkeztek Új-Dél-Wales területére.

Ausztrália a legkisebb és legszárazabb a hét kontinens közül. Az ország területe nyolc szövetségi államra osztható: Északi Területek, Új-Dél-Wales, Queensland, Dél-Ausztrália, Nyugat -Ausztrália, Canberra, Victoria és Tasmánia.

A szövetségi államoknak saját fővárosuk van és teljesen különböznek egymástól a lakosság és az életstílus tekintetében. Sydney a legnagyobb város Ausztráliában és itt látható a világ egyik legszebb kikötője és a híres Opera. Ausztrália többi városában is sok izgalmas látnivaló található. Ausztrália multikulturális ország és ez fontos része a nemzet sajátos fejlődésének.

 

 

 

 

Hogyan juthatok ki Ausztráliába dolgozni mint orvos?

 

Manapság sokan próbálnak külföldön állást vállalni orvosként. Az egyik közkedvelt végállomás az Ausztrál Kontinens. Ugyanakkor sokan elvéreznek a hosszú jelentkezési procedúrában és amikor kiderül, hogy nincs angol szakmai tapasztalatuk és hosszas várakozás után sem kapnak munkát, feladják.

 

Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy akár már 1 éves angliai NHS munka tapasztalattal a hátunk mögött, Ausztrália es Új-Zéland kapujai szélesre tárulnak előttünk. Tippünk a következő. Dolgozzon egy évet Angliában, keressen egy kis pénzt, szerezzen egy kis szakmai nyelvtapasztalatot, aztán irány Ausztrália. Ezt leggyorsabban úgy teheti meg, ha jelentkezik a Doctors Abroad Kft.-nél angliai munkavállalásra. Számtalan lehetőséggel, tippel, ötlettel és nem utolsó sorban angliai állással várja a Magyarországi orvosokat jelentkezését. Vegye kezébe jövőkét.

Sok sikert kívánunk.

Irány Ausztrália. 

 

 

Az angliai Pharmindex avagy BNF


British National Formulary 61 kiadás. (March 2011) jelenleg Anglia hivatalos gyógyszerkönyve, az "angliai Pharmindex". Negyed - félévente frissülő változat, ami tartalmazza a jelenleg forgalomban lévő összes gyógyszer listáját a kapcsolódó minden egyéb tudnivalóval (indikációk, adagolás, mellékhatások, gyógyszer interakciók továbbá a gyógyszer árát). Minden Angliában dolgozó és dolgozni kívánó kollégának ajánlott.
 
 
 
 
 
 
 
Magyarországon megrendelhető az alábbi email címen info@doctorsabroad.hu . További információ a http://www.doctorsabroad.hu/konyvek3.html címen. 
 

Tíz évért havi 100 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak a rezidensek, viszont maradniuk kell 10 évig!

 

Forrás: MTI | 2011. július 15. péntek 10:19 |

 

"A kezdő orvosoknak vállalniuk kell, hogy tíz évig Magyarországon dolgoznak, továbbá nem fogadnak el hálapénzt, írja az MTI.

 

Havonta százezer forintos ösztöndíjat kaphatnak novembertől azok a rezidensek, akik az idén jelentkeznek a szakorvosképzésbe, vállalják, hogy ettől kezdve tíz évig Magyarországon dolgoznak, továbbá nem fogadnak el hálapénzt. 

A kormány erről szóló, múlt heti döntését Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője, Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár és Páva Hanna helyettes államtitkár jelentette be

 

 

Szócska Miklós elmondta, hogy a Markusovszky Lajos-ösztöndíj révén hatszáz szakorvos, a Than Károly-ösztöndíj révén pedig mintegy húsz szakgyógyszerész pályázhat a fizetésén felüli nettó százezer forintos támogatásra, amelyet november elsejétől öt éven keresztül folyósítanának.

Kiemelte: a kormány döntése értelmében ez a bérfejlesztés a szakorvosképzésben részt vevőkre vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a szakorvosokat tanító orvosok támogatását is növelik. Ez utóbbi konkrét összegét később jelentik be közölte az államtitkár, hangsúlyozva: gondoskodni fognak arról, hogy ezeket a támogatásokat valóban megkapják az érintettek.

Mint mondta, a mostani bejelentésükkel elsősorban azoknak üzennek, akik az idén végeztek és itthon szeretnének maradni; ez "egy első lépés". Szócska Miklós hozzátette, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének a függvényében a bérrendezést az egész rezidenstársadalomra szeretnék kiterjeszteni.

Az államtitkár jelezte, hogy lesznek még intézkedések az emberierőforrás-krízis kezelésére, ezen belül a bérezés javítására, de erről további információkat nem közölt, azt mondta, nem kíván ígérgetésekbe bocsátkozni.

 

 

Páva Hanna elmondta: a szerződésben a rezidenseknek vállalniuk kell, hogy az ötéves szakképzést követően még legalább ugyanannyi ideig, amíg támogatásban részesültek, vagyis összesen tíz évig társadalombiztosítás által támogatott egészségügyi intézményben dolgoznak Magyarországon. A polgári szerződésben azt is vállalniuk kell, hogy nem fogadnak el paraszolvenciát szögezte le a helyettes államtitkár.

Közlése szerint szerződésszegés esetén a szakorvosoknak kamatostul, de arányosan vissza kell fizetniük a kapott összeget.

A helyettes államtitkár kifejtette: a mostani programban elsősorban azok pályázhatnak, akik most szerezték meg a diplomájukat és novemberben kezdik meg szakorvosképzésüket; túljelentkezés esetén a tanulmányi eredmény, esetleg egyéb egyetemi és kórházi aktivitás alapján lehet elnyerni ezt a támogatást.

A pályázati pénz odaítéléséről az összeget folyósító Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, az egészségügyi államtitkárság, valamint a rezidensszövetség képviselőiből álló bizottság dönt majd.

Réthelyi Miklós szerint a szakorvosjelöltek ilyen jellegű támogatása már "egy régóta esedékes lépés" volt. Ezzel együtt a szaktárca az egész szakorvosképzés megújításával szeretné biztosítani a magyar egészségügy utánpótlását tette hozzá a miniszter." 

Ugyanakkor ha például külföldön vállalnak állást a rezidensek, nettó hatszázezer forinttal indítva a 10 év gyakorlat után már közel nettó 3 milliós fizetésre is számíthatnak.  További információ külföldi állásokkal kapcsolatban a www.doctorsabroad.hu címen. 

 

 

süti beállítások módosítása